ЗАЩИТА НА ЛИЧНИ ДАННИ

Настоящата политика дава информация по какъв начин се обработва информацията за посетителите на сайта, собственост на „Ремарк” ЕООД. Ако сте или станете потребител на нашия уеб сайт, можем да използваме Ваши лични данни и за допълнителни цели, свързани единствено с Вашето по-качествено обслужване. В никакъв случай Вашите лични данни няма да бъдат използвани за други цели, различни от тези, за които сте ги предоставили.

СЪБИРАНЕ И ОБРАБОТКА НА ЛИЧНИ ДАННИ

Личните данни са информация, която служи за Вашата идентификация, т.е. име, адрес, електронен и пощенски адрес, телефон. „Ремарк” ЕООД под никаква форма няма да събира Ваши лични данни, освен необходимите за извършване на действия по съответния уеб сайт, който посещавате.

ИЗПОЛЗВАНЕ И СЪХРАНЯВАНЕ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

„Ремарк” ще използва личните Ви данни единствено за целите на техническото управление на сайтът, в които сте регистрирани, за да Ви предостави достъп до специална информация или за обща комуникация с Вас. „Ремарк” ЕООД няма право да продава или търгува с Вашите лични данни. Служителите на „Ремарк” ЕООД са длъжни да опазват поверителността на вашите данни и да спазват споразумение за разкриване на поверителна информация. „Ремарк” ЕООД се води от приетата фирмена политика за защита на личните данни, която е представена в Комисията за защита на лични данни и се ръководи стриктно от нея при съхранение на личните данни, получени от регистрирани потребители в сайтовете, собственост на компанията.

СИГУРНОСТ

Вашите данни се защитават съвестно от загуба, унищожение, изопачаване/фалшификация, манипулация и неправомерен достъп или неправомерно разкриване.

ВРЪЗКИ КЪМ ДРУГИ ИНТЕРНЕТ САЙТОВЕ

Настоящата политика за защитата на личните данни се отнася за сайтът, собственост на „Ремарк” ЕООД и никой друг. Страниците и сайтовете, собственост на компанията, може да съдържат връзки към други уеб сайтове или доставчици на услуги, които нямат политика за опазване на личните данни на своите потребителите и клиенти.

ИЗМЕНЕНИЯ ПО НАСТОЯЩАТА ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Всички промени на нашата политика за защита на личните данни ще бъдат оповестявани в текущата страница и в нашият корпоративен блог на адрес https://remarkbg.com/category/blog/ Ръководството на „Ремарк” ЕООД си запазва правото да променя настоящата политика за защита на личните данни по всяко едно време, без това да противоречи на закона за защита на личните данни на Република България.

ПРАВА ПО ОТНОШЕНИЕ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Право на информираност: Настоящата Политика и Общи условия имат за цел да Ви информират подробно за обработването на Вашите лични във връзка с ползването на продукти и услуги на „Ремарк” ЕООД

Право на достъп: Вие имате право да получите информация относно обработването на Ваше лични данни, достъп до тях и правата Ви във връзка с това;

Право на коригиране: Вие имате право на или допълване на Ваши лични данни, в случай че те са неточни или непълни;

Право на изтриване: Вие имате право да поискате изтриване на данни, освен в случаите когато за тяхното обработване е налице съществено основание и/или законово задължение. Във връзка с нашите задължения, отговорности и изисквания на закона за период от 1 година се съхраняват: информация за сключени договори; данните за изпращаните електронни съобщения по ЗЕДЕУУ.

Право на ограничаване във връзка с обработването на данните: Вие имате възможност да ограничите обработването на Ваши лични данни, ако са налице основания за това и при наличие на правен спор между дружеството/организацията и физическо лице до неговото решаване и/или за установяването упражняването или защитата на правни претенции;

Право на преносимост на данните: при обработване в автоматизиран вариант, данните се предават в структуриран, широко използван и пригоден за машинно четене формат. Това право обхваща само данни, предоставени лично от Вас, като субект на данни, както и лични данни, генерирани и събрани в хода на отношенията ни с Вас.

Право на оттегляне на съгласие: По всяко време можете да оттеглите съгласието си за обработване на лични данни, на база дадено от Вас съгласие, като това не засяга законосъобразността на обработването до момента на оттеглянето на съгласието;

Право на ограничаване на обработването– при наличие на правен спор между дружеството/организацията и физическо лице до неговото решаване и/или за установяването упражняването или защитата на правни претенции;

Право на възражение: Вие имате право да възразите по отношение обработването на данни на базата на легитимен интерес. В случай на такова възражение Ние ще разгледаме Вашето искане и ако е основателно ще го изпълним.

Право на жалба до надзорен орган. Надзорният орган в РБ е КЗЛД, с адрес в гр. София, 1592, бул. „Проф. Цв. Лазаров“ № 2.

ЦЕЛИ ЗА ОБРАБОТВАНЕ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Цели, необходими за сключване и изпълнение на договор /ежемесечна услуга или еднократно действие/. Това са целите, необходими за стъпките по сключването и изпълнението на лицензионно споразумение и договор за продукти и услуги между Вас и „Ремарк” ЕООД

Цели, за които Вие сте дали своето изрично съгласие. Вашите данни могат да бъдат обработвани на база изрично съгласие, като обработването в този случай е конкретно и в степента и обхвата, предвидени в това изрично съгласие;

Цели, необходими за изпълнението на законови задължения на „Ремарк” ЕООД. Те са свързани със спазване на законови задължения на „Ремарк” ЕООД и включват изпълнение на предвидени във закона задължения за запазване или предоставяне на информация при постъпване на съответно разпореждане компетентни държавни или съдебни органи.

ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ

„Ремарк” ЕООД не предоставя Ваши лични данни на трети лица по никакъв друг начин, освен в описаните в тази политика на Общите условия, по сключените лицензионни споразумения и договори и по предвидените в закона случаи.

„Ремарк” ЕООД предоставя получените във връзка с отношенията с Клиента и изпълнението на договор или търговското споразумение данни, само по предвидения в закона ред и само на:
– оторизираните публични органи /НАП, НОИ, МВР, съдебни органи и др./;

– на обработващи лични данни от негово име, като изпълнител по договор и то само по негово нареждане или възлагане /счетоводна къща, поддържащи информационни системи и бази данни, подизпълнители по договори във връзка с изпълнение предмета на договора или търговското споразумение;